Specialmaskiner

Specialmaskiner til ethvert behov

Rotec konstruerer og producerer individuelle højteknologiske maskinløsninger, der automatiserer arbejdsprocesser hos såvel danske som udenlandske produktionsvirksomheder.

Igennem årene har Rotec udviklet og fremstillet maskiner og styringer til alverdens forskellige formål. Fællesbetegnelsen for de maskiner Rotec udvikler er, at slutresultatet altid betyder en højere grad af automatisering og en betydelig effektivisering af de eksisterende arbejdsprocesser.

Ofte betyder det, at robotter og maskiner overtager de kedelige og rutineprægede arbejdsopgaver, hvilket medfører at vi mennesker kan koncentrere os om mere interessante og udfordrende arbejdsopgaver. Rotec har stort set konstrueret maskinløsninger til håndtering af ethvert behov – f.eks. maskiner til at håndtere mobiltelefoner, edb stik, plastbeholdere og plastkapsler til f.eks. pilleglas, rengøringsprodukter, saftevandsflasker, ketchupflasker m.m.

Specialmaskiner til medicinal-, plast- og elektronkindustrien

Rotecs kunder kommer primært fra den elektroniske industri, medicinalindustrien og plastindustrien, men Rotec har også løst opgaver for mange andre brancher – som f.eks. en specialfremstillet maskine, der i løbet af blot to timer kaster fiskeliner med 70.000 kroge i havet.

Rotec har også produceret store palleteringsanlæg, hele produktionslinier og pizzamaskiner, men i de senere år har Rotec opbygget en betydelig nichekompetence i at specialfremstille maskiner til at varetage den helt fine håndtering af små og sofistikerede emner, som f.eks. maskiner til at håndtere selve IT-kredsen eller kontaktdelen i høreapparater. Emner, der er så små og følsomme, at almindelige menneskelige fingre og øjne må melde pas. At teste funktionsdygtigheden, frasortere fejlproduktioner, lasergravere data eller samle kontaktdelen på så små emner kræver stor præcision.

Mange af de maskiner, som Rotec fremstiller, kan håndtere adskillige tusinde emner i timen. Med den hastighed og den præcision der arbejdes med, er det derfor vigtigt, at alle materialer og dele i maskinen er af højeste kvalitet – både når det gælder styrke og nøjagtighed. Rotec anvender derfor typisk kun nogle få standardkomponenter som tandremme, aksler og servomotorer – ellers tegner og bygger Rotec alle individuelle maskinløsninger helt fra bunden af.

Rotecs maskinfremstillinger spænder således meget vidt, fra små simple styringer og maskiner til komplekse automatiseringsopgaver med central/decentrale styringer og datadokumentation.